22 Ekim 2008 Çarşamba

avcılık belgesi



Avcılık belgesi Avcılık belgesi alacak olanlar eğitime ve yeterlik sınavına tâbi tutulur.

Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara avlanabilmeleri için yabancı avcılık belgesi verilmesinde mütekabiliyet esası aranır. Avcı turistlere ise geçici avcılık belgesi verilir. Eğitim yeterlik sınavı ve avcılık belgelerinin verilişine dair esas ve usuller Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir. Avcılık belgelerine ait iş ve işlemler Bakanlıkça yürütülür ve bu belgeler olmadan avlanılamaz. Avlanma izni

MADDE 14. - Avcılık belgesi sahibi avcılar avlanmak istedikleri av yılına ait avlanma izin ücretini Döner Sermaye İşletmesine yatırmak suretiyle avlanma izni almak zorundadırlar. Avlanma izin ücreti Bakanlıkça hayvan gruplarına avlanmanın il bölge veya ülke genelinde yapılmasına göre farklı olarak tespit edilebilir. Avlanma izni bir av yılı içindir. Avlaklarda avcılık belgesi ve avlanma izni olmadan avlanılamaz. Özel avlaklarda üretilip salınan türlerin avlanması için gerekli izin avlak sahibi veya işletenlerce ücreti karşılığı verilir.

Bu ücretin %10'u Döner Sermaye İşletmesine yatırılır aksi takdirde özel avlak kuruluş izni iptal edilir. Avlanma izin ücretlerinin tahsili ve Döner Sermaye İşletmesine yatırılması ile ilgili esaslar Bakanlıkça tespit edilir.


Avcılık ve avlanma belgesi 2020

https://www.turkiye.gov.tr/orman-ve-su-isleri-avcilik-belgesi-basvurusu adresinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: