20 Ekim 2008 Pazartesi

KAZ NASIL PİŞİRİLİR

KAZ GÜVECİ

Malzemeler : 8 KİŞİLİK
1- 1 Adet Avcı Tarfından Vurulmuş Kaz
2-Yarım kilo patates
3-Yarım kilo havuç
4-Yarım kilo mantar
5-750 gr arpacık soğan
6-2-3 baş kuru soğan
7-Yarım paket margarin
8-Biber salçası İsteğe bağlı olarak 125 gr yada 250 gr (antep işi)
9-Yarım çay bardağı sirke
10-2 baş sarımsak
11-Yeterince tuz-karabiber-kekik ve kimyon

YAPILIŞI :
İlk önce vurulmuş kazı iyice tüyleri yolunduktan sonra içini temizleyip tütsülüyelim.Daha sonra kazı yarım bardak sirke ve 2-3 baş soğan (soğanları 4 'e bölün) koyduğumuz suda kalbi ve taşlığı ile birlikte haşlayalım.Haşlanmış kazı 8 eşit parçaya bölelim,güveç tenceresini az sıvı yağ ile yağlayalım,8 eşit parçaya böldüğümüz kazı güvecin en dibine oturtalım.Üzerine arpacık soğanı ,sarımsağı,(soğan ve sarımsağı hiç kesmeden koyun ) biber salçasını (salçayı yarım su bardağı sıcak suda eriterek koyun) ve sırası ile yemeklik doğranmış patatesi,halka halka doğranmış havuçu,ikiye bölünmüş mantarları ve bahatları dilim dilim kasilmiş margarini koyduktan sonra üzerine ısıya dayanıklı bir tabak yahut temiz bir mermer parçası koyun.Alemünyum folyodan 6-7 kat yaptığınız kapak ile güvecin ağzını sıkı sıkı kapatın.Kenarlarını tel yada mutfak ipliyle bağlayın.Evlerimizdeki fırında iyi sonuç vermediği için Lahmacun fırınının en arkasında 3-4 saat pişmeye bırakın ve sıcak servis edin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: