20 Ekim 2008 Pazartesi

TAVŞAN NASIL PİŞİRİLİR




Malzemeler

4 parça kemiksiz tavşan bacağı, - 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, - Sade un, - Tuz ve biber, - 150 ml beyaz şarap, - 1 soğan, - 1 yeşil biber, - 1 havuç, - 1 çubuk kereviz, - 2 diş sarımsak, - 400 gr doğranmış domates, - yarım tatlı kaşığı şeker, - 350 gr taze tagliatelle ( yassı makarna ), - 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz.

Yapılışı

1- Tavşan etlerini tuz biber katılmış un ile sıvayın, sıcak yağda iki tarafı esmerleşinceye kadar kızartın.

2- Beyaz şarabı içine boşaltın ve kaynayana kadar ısıtın, yarıya kadar azaltın.

3- İnce olarak dilimlenmiş soğanı, yeşil biberi, havucu, kerevizi, doğranmış sarımsağı, tavşanı ve doğranmış domatesi ekleyin.

4- Tekrar kaynamaya kadar ısıtın, sonra ısıyı düşürün, örtün ve yavaş,yavaş kaynatın ( 30dk. kadar ) tavadan alın ve sıcak tutun.

5- Tavşanı alın, sosu kaynatın ( fazlalık sıvılar azalıncaya kadar ), şeker, tuz, biberi ekleyin. Aynı esnada tagliatelleyi bol suda pişirin.

6- Tagliatellenin üzerine tavşan etini yerleştirin, hazırlanmış sosu üzerine döktükten sonra doğranmış maydanozu üzerine serperek servis yapın.

Tavsiyeler - Genç tavşanlar tercih edilmelidir. Pişirme işlemi 200 °C ısıda 40 dakika ile bir saat arasında fırında da yapılabilir. - Gerekli olmamakla beraber, tavşan etinin bir gece şarap ( veya sirke ), soğan, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı içinde salamuraya konulması en iyi sonucu verir. - Tavşan eti dövüldükten sonra yukarıda bahsedilen salamura içine biraz da tereyağı konulmuş olarak bir gece bekletildikten sonra aynı salamura içinde kapalı olarak da pişirilebilir

Hiç yorum yok: