20 Ekim 2008 Pazartesi

BOSTAN PATLICANINDA BILDIRCIN

BOSTAN PATLICANINDA BILDIRCIN

BILDIRCIN

Malzemeler : 3 adet bostan patlıcanı, 6 adet bıldırcın, 3 adet orta boy domates, 9 adet tatlı sivri biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 diş sarımsak, yeterince alüminyum folio.

Tarifi : Bostan patlıcanlarının saplı kısmından bıldırcın girecek kadar kapak açılacak, patlıcanların içi iki santim et kalacak şekilde oyulacak, domateslerin kabukları soyulacak, yeşil biberlerle ve sarımsakla ince ince kıyılacak, tuz ve kırmızı pul biberle karıştırılacak, temizlenmiş olan bıldırcınlar her patlıcana ikişer adet olmak üzere sırt sırta gelecek şekilde patlıcanların içine yerleştirilecek, daha önce hazırlanmış olan malzemesi eşit şekilde patlıcanların içine doldurulacak, patlıcanların kapakları üzerlerine kapatılacak, her bir patlıcan alüminyum folio ile iyice sarılıp, ağzının açılmaması için ucu burarak kıvrılacak, her bir folio üzerinde toplu iğne ile dört beş yerden delinecek, arzuya göre yada 180 derece kızdırılmış fırında 1,5 saat bırakılacak veya kömür ateşinin içine gömülüp 2,5 saat bırakılacak ve sıcak sıcak servis yapılıp afiyetle yenecek.

Hiç yorum yok: